У Києві затримали жителя Луганщини, який перевозив окупантів і ремонтував їхній транспорт

   У Києві затримали сватівчанина, який перевозив окупантів і ремонтував їхній транспорт

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури викрили та затримали ворожого поплічника, який надавав допомогу окупаційним військам країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що протягом року після повномасштабного російського вторгнення на територію України мешканець с. Нововодяне регулярно здійснював перевезення військовослужбовців зс рф та контрольованих ними незаконних збройних формувань так званих «л/днр» та боєприпасів, які в подальшому допомагав розвантажувати.

Крім того, за власною ініціативою чоловік ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів – БТРи, бойові та легкові машини з ворожою символікою, що використовувалися проти ЗСУ.
Навесні 2023 року поплічник рф виїхав з окупованого села до Київської області для оформлення документів і виплат. Наприкінці травня його затримали співробітники СБУ.

Наразі фігуранту повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За клопотанням прокурорів Жовтневий районний суд Дніпра обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За протиправні дії йому загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, СБУ завершила розслідування стосовно Моргунова та ще двох колаборантів. Їм "світить" 10 років тюрми.