На Луганщині постачальник обладнання для боротьби з COVID-19 неправомірно отримав більше 200 тис.грн.

На Луганщині постачальник обладнання для боротьби з COVID-19 неправомірно отримав більше 200 тис.грн.

Господарський суд Луганської області задовольнив позов Щастинської окружної прокуратури в інтересах держави про визнання частини договору про закупівлю медичного обладнання недійсною та стягнення на користь КНП «Станично-Луганська багатопрофільна лікарня Станично-Луганської селищної територіальної громади» 211 тис. гривень.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Встановлено, що у січні 2021 року між закладом охорони здоров’я та місцевим товариством укладено договір про придбання медичного обладнання для боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

За обладнання медична установа сплатила кошти, отримані за рахунок державних фінансових гарантій, призначених для надання медичної допомоги населенню (кошти НСЗУ). До ціни договору було включено кошти у вигляді податку на додану вартість в розмірі 211 тис. гривень.

Прокуратура встановила, що подібна категорія товарів на час проведення закупівлі була звільнена від оподаткування. Таким чином постачальник товару неправомірно отримав суму коштів в якості податку на додану вартість.

Суд задовольнив позов та ухвалив рішення про визнання недійсною частини договору щодо включення до ціни товару податку на додану вартість та про стягнення на користь медичного закладу суми сплачених коштів.

Нагадаємо, громадянина рф позбавили права власності на землю на Луганщині.