СБУ повідомила про підозру пропагандисту з Донбасу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту з Донбасу

СБУ повідомила про підозру пропагандисту, який є одним з рупорів кремлівської політики на окупованій Донеччині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

СБУ задокументувала злочинну діяльність пропагандиста з окупованого Донецька. Псевдожурналіст називає себе воєнкором видання «Известия», яке є основним постачальником новин для російських пропагандистських ЗМІ.

Видання афілійоване з особами, наближеними до путіна. Також зловмисник редагує сепаратистський сайт бойовиків «Правда днр» та веде власний телеграм-канал. Усі ці інформаційні портали є рупорами терористичної «днр», а сам «воєнкор» створює фейкові інфоприводи та активно розповсюджує антиукраїнську пропаганду.

Служба встановила, що зловмисник у 2014 році почав писати в соцмережах антиукраїнські пости та коментарі. Згодом приєднався до лав «пресс-службы народной милиции днр».

Зрадник добровільно супроводжував терористів під час бойових дій проти українських захисників.

Навесні 2022 року псевдожурналіст почав співпрацювати з виданням «Известия» та називати себе «військовим експертом».

Паралельно пропагандист очолив інтернет-ресурс «правда днр» та відкрив телеграм-канал.

Зрадник здійснює підбір тем для проросійських новинних сюжетів, організовує зйомки для свого інформаційного агентства та російських ЗМІ. У них він дискредитує українські органи влади та ЗСУ, звинувачує Україну у протиправній діяльності та жорстокому поводженні з мешканцями Маріуполя.

Крім того, він особисто надає інтерв’ю для друкованих видань рф, в яких викладає виправдовує війну та окупацію, надає неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованих територій Донеччини, зокрема зруйнованого Бахмуту та намагається лигітимізуати окупаційну адміністрацію. Українську національну ідею він називає «человеконенавистнической» та всіляко перекручує факти.

Дії пропагандиста кваліфікували слідчі СБУ за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Невдовзі зловмисника оголосять у розшук.

Відповідно до санкції статті йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Нагадаємо, мешканок Луганщини підозрюють у колабораціонізмі.