СБУ ідентифікувала ще трьох організаторів «референдуму» на Луганщині (ФОТО)

СБУ ідентифікувала ще трьох організаторів «референдуму» на Луганщині (ФОТО)

Служба безпеки зібрала докази причетності трьох мешканців Луганської області до проведення «референдуму» щодо приєднання територій країни до рф в Антрациті, Кремінній та на Сватівщині.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Зокрема, правоохоронці задокументували, що організацію фіктивного «волевиявлення» у тимчасово окупованому Антрацитівському районі очолив давній шанувальник російського агресора, який ще у 2014 році брав участь у масових заворушеннях у Луганську, потім був депутатом «народного совета лнр».

У середині вересня зловмисник отримав від окупантів призначення на посаду «голови територіальної виборчої комісії міста Антрацит та Антрацитівського району».

«Територіальну виборчу комісію смт. Лозно-Олександрівка» Сватівського району добровільно очолила працівниця місцевого будинку культури. До війни жінка входила до керівного складу місцевої громадської організації.

Ще однією фігуранткою виявилася жителька Кремінної, яка взяла участь у проведенні окупаційного «референдуму» у якості члена «дільничної виборчої комісії №1302», розміщеної на території Кремінської багатопрофільної лікарні.

Правопорушники займалися складанням списків виборців, ідентифікацією осіб, що прийшли на виборчу дільницю, видачею бюлетенів та їх підрахунком, підготовкою протоколу голосування тощо.

СБУ повідомила їм про підозру в колабораційній діяльності та умисних діях з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

Невдовзі їх оголосять у розшук.

Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, п’ятьом мешканкам Луганщини, які будують кар’єру при окупаційній владі, повідомили про підозру у колабораційній діяльності.