Під Кремінною росіяни чекали на промову командира, але потрапили під обстріл

Під Кремінною росіяни чекали на промову командира, але потрапили під обстріл

Під Кремінною загинуло багато російських військових. Вони довго чекали командування та потрапили під обстріл.

Про це повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор з посиланням на відкриті джерела.

“Це сталося у розташуванні однієї з дивізій, яку намагалися відправити в бій. Але там декілька годин чекали на командування, яке повинно було особисто наказати та вимовити мотиваційну цитату. Генерал не доїхав, бо знав про “бавовну” або відчував її”, – йдеться в повідомленні.

Своєю чергою американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на російські джерела повідомив, що українські війська завдали удару по дивізії 20-ї загальновійськової армії (Західного військового округу) поблизу Кремінної Луганської області, коли вони чекали виступу командира 20-ї ЗВО Сухраба Ахмедова, що викликало типове невдоволення військових блогерів щодо російських командирів.

При цьому аналітики ISW зазначили, що спостерігали за обома дивізіями 20-ї ЗВО, 144-ю та 3-ю мотострілецькими дивізіями, які діяли в районі Кремінної протягом останніх кількох місяців, і не змогли підтвердити, по якій саме дивізії завдали удару українські сили.

За інформацією, один російський військовий блогер припустив, що внаслідок українського удару HIMARS загинуло близько 100 російських військовослужбовців і поранено ще 100, хоча ISW не спостерігає жодного візуального підтвердження удару чи його наслідків.

Нагадаємо, сили оборони знищили російські позиції на Сватівському напрямку.