10 років тюрми загрожує «командиру взводу» з «лнр»

 10 років тюрми загрожує «командиру взводу» з «лнр»

Повідомили про підозру «командиру взводу» так самопроголошеної «лнр» з позивним «Шахтар».

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру громадянину України у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, мешканець смт Бугаївка Перевальського району в червні 2017 року добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «4 окремої мотострілкової бригади» на посаду «стрілець» «2 армійського корпусу народної міліції лнр (в/ч Л-74347)».

Отримав позивний «Шахтар». Місцем постійної дислокації визначили територію поблизу Алчевська.

Чоловік отримав військову екіпіровку та стрілецьку вогнепальну зброю. Виконував бойові завдання зі здійснення збройного опору ЗСУ в Луганській області. За «службу» отримував щомісячну грошову винагороду в розмірі 15 тис. російських рублів. Дослужився до командира взводу мотострілецької бригади.

У червні 2021 року був демобілізований на військову пенсію.

У подальшому, у січні 2022 року, повторно вступив до складу тієї ж бригади на попередню посаду. Бойовик у складі незаконного формування перебував у населених пунктах Сокільники, Лотикове, Олександрівка, Кремінна Луганської області, Спірне та Кліщіївка Донецької області, де проводив розвідку боєм.

На початку травня 2023 року військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон біля села Кліщіївка Бахмутського району.

Бойовику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, спецслужби рф готують нові провокації стосовно представників Сил оборони та безпеки України. Такі дані СБУ виявила в ході контррозвідувальної діяльності.