«Вагнерівці» викрали та катували бойовика «лнр». Це не поодинокий випадок

 «Вагнерівці» викрали та катували бойовика «лнр». Це не поодинокий випадок

Під Попасною вагнерівці викрали «військовослужбовця лнр» та деякий час били та катували його, змушуючи віддати їм спочатку 50 тисяч рублів, а потім вже 100 тисяч.

Таку інформацію на своїй сторінці у «Фейсбуці» озвучив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За його словами, близькі повідомили, що через побиття його права рука перестала функціонувати, ліва - зламана, на тілі відбитки «професійного» обладнання для тортур.

«Місцеві кажуть, що це не поодинокий випадок – організовані групи вагнерівців, вочевидь, пересвідчившись, що з мирного населення взяти нема чого, почали пресувати «військовослужбовців» з інших підрозділів, які хоч і нерегулярно, але ж отримують грошове забезпечення. На цей раз вагнерівці звільнили заручника лише після втручання свого керівництва. Звісно ж, жодних покарань викрадачі не отримають, а потерпілий отримав суттєву шкоду здоров’ю», - пише Лисогор.

Ця ж історія опублікована у телеграм-каналі «Нам пишут из Янины». Там повідомляється, що займаються цим люди з підрозділу ПВК "Вагнер", розквартированого в Ірміно, це під Стахановим.

«Ще один коментар місцевих - "Промишляють, коли ротація у хлопців". Ну, тобто підрозділ, покликаний наводити лад у своєму ПВК і в зоні його відповідальності, займається натомість на кордонах цієї зони розбоєм, вимагаючи гроші у військовослужбовців ЗС рф, що воюють по сусідству», - пише канал.

Нагадаємо, російських військових можуть звільнити від відповідальності за деякі злочини.