«Керівника» підприємства у сфері ЖКГ Старобільська підозрюють у пособництві державі-агресору

«Керівника» підприємства у сфері ЖКГ Старобільська підозрюють у пособництві державі-агресору

Екскерівнику комунального підприємства «Старобільськвода» повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, у квітні 2022 року проросійськи налаштований місцевий мешканець почав співпрацювати з окупаційною владою.

Підозрюваний очолив «муніципальне унітарне підприємство «СТАРСЕРВІС» міста Старобільська».

Вказане підприємство ‒ єдиний постачальник платних комунальних послуг на території міста, серед яких: електромонтажні та ландшафтні роботи, водопостачання та водовідведення, вивезення відходів, організація та проведення поховань.

Суб’єкт господарювання зареєстрований у федеральній податковій службі рф та з зібраних коштів сплачує окупантам податки в рублях, таким чином поповнюючи бюджет псевдореспубліки.

За протиправні дії «керівнику» загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, очільнику окупаційного митного посту «Просяне» на Луганщині повідомили про підозру у колабораціонізмі.