Де саме та за чий кошт пропонують оздоровлюватися сєвєродонецьким дітям у Яремче

Де саме та за чий кошт пропонують оздоровлюватися сєвєродонецьким дітям у Яремче

Днями Сєвєродонецька МВА повідомила, що Управління соцзахисту наприкінці червня організувало направлення 15 дітей на оздоровлення до дитячого санаторію «Прикарпатський» у м. Яремче. Наступний заїзд планується з 11 липня.

Загалом мешканцям Сєвєродонецької громади запропонували протягом 2023 року оздоровити дітей віком від 7 до 14 років, переміщених внаслідок бойових дій з території Сєвєродонецької міської територіальної громади.

Оздоровлюватися направляють у дитячий санаторій "ПРИКАРПАТСЬКИЙ" у м. Яремче Івано-Франківської області. Проживання та харчування для дітей зазначеної категорії є безкоштовними, проїзд дитини до санаторію та назад організовують батьки самостійно.

Однак після публікації цієї інформації нашій редакції читачі запропонували детальніше ознайомитися з відгуками про цей заклад. Після цього ми спробували розібратися, за чий рахунок оздоровлюють дітей та чому обрали саме цей санаторій. 

відгуки

Відгуки наших читачів

Так, на сайті uahotels.info майже немає позитивних відгуків. А в тих, що є, згадується аж  2009 рік.
Зауваження стосуються не тільки умов, які, судячи з відгуків, теж не дуже комфортні. Зокрема, жаліються на бруд та антисанітарію.

«У тарілці в обід в каші яким чином оказався черв'як, в мене не має слів», - каже відвідувач з Ірпеня.

«Не вистачає гарячої води в всіх корпусах, в кулерах вода грязна», - доповнює Володимир з Івано-Франківська.

 Відгуки про санаторій

Відгуки про санаторій 

У коментарях зазначають, що є лише 1 душ на корпус. Бойлер гріється довго.

«Їжа в цьому санаторії повна фігня, вона постійно холодна, посуд миють погано», - каже киянка Вікторія.

Є відгуки про те, що діти потім лікували отруєння.

До того ж, є жалоби на поведінку старших.

«Більші іздіваються над меншими, знімати труси при всіх, вихователі ноль на массу. Один хлопець кинув подушкою на другого, він не роздивитися, хто на нього кинув, почав бити мою дитину, яка сиділа в телефоні іграла ігри, я звоню дитина на плачем синяк під газом, кажу іди скажи вихователю. Її немає, вона десь пішла, через 40 хвилин явилися, дитина дає її трубку, я питаю, що проісходить, в дитину синяк. Вона відповідає  - їх багато, я відповідальності не несу , а хто тоді несе? Бардак. Не жінки, а демони, їм не має діла до дітей. За три неділі перебування діти з ізолятора не виходили, всі ліки купували за свої гроші, це жахіття. Батьки якщо хочете, щоб діти були живі та здорові, не думайте їх в санаторій цей відправляти, любіть і цініть своїх дітей», - пише відвідувач з Ірпеня.

Також люди жаліються на те, що багато хворих дітей, тому інфекції гуляють по колу.

санаторій

Санаторій

«Ніколи не привозьте сюди дітей,це жахливий санаторій з жахливими умовами, врачі геть без освіти лікувати не вміють і не знають як це,вихователі аід час дискотеки випивають і діти залишаютьця без нагляду сама стала свідком цього кошмара», - каже Анна з Черкас.

«Безліч хворих дітей, яких ніхто не лікує, інфекція ходить по колу. Процедури - одна назва, соляна кімната й все. Маленькі кімнати з великою кількістю дітей. Безвідповідальність персоналу, організація дозвілля відсутня (всіх в клуб, музика одноманітна щодня і просто всі сидять), готують не смачно. Якщо дощ - то цілий день сидять в кімнатах. Не рекомендую! Заклад не для домашніх дітей», - додає Світлана з Києва.

До всіх радощів додаються ще гризуни.

«Улюблений санаторій у якому багато мінусів але є і плюси. почнемо з мінусів, з приводу мишей та вони й справді є», - пише Ксенія з Кривого Рогу.

До того ж зафіксовані крадіжки.

На сайті Сєвєродонецької МВА є проєкт розпорядження «Про затвердження Техніко-економічного обґрунтування передачі цілісного майнового комплексу Державного закладу "Дитячий спеціалізований (спеціальний) санаторій "Прикарпатський" Міністерства охорони здоров'я України з державної у комунальну власність Сєвєродонецької міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області».

«Передача цілісного майнового комплексу ДЗДС(С)С «Прикарпатський» надасть спроможність Сєвєродонецькій громаді організувати лікування та реабілітацію дітей постраждалих від російської агресії сприятиме покращенню рівня надання медичної допомоги жителям Сєвєродонецької громади та Луганської області в цілому», - сказано у ньому.

Але наразі, за інформацією «Сєвєродонецьк онлайн», санаторій не передали у комунальну власність Сєвєродонецькій МВА. Поки є домовленість про те, щоб протягом року оздоровлювати 15 дітей щомісяця. Бажаючих вдосталь. Люді вдячні за таку можливість відпочити в одному з найкрасивіших місць Карпат. Санаторій знаходиться на балансі Міністерства охорони здоров’я охорони й оздоровлення відбувається за їхній кошт.

Однак про якісь люксові умови мова, звісно, не йде. І недоліки, безумовно, є. 

санаторій

Санаторій

Наступна дата заїзду - протягом 2023 року, обирається батьками самостійно.

Необхідні документи для заїзду дитини: санаторно-курортна карта.

Для реєстрації дитини одному з батьків або законному представнику необхідно заповнити гугл-форму за посиланням.

Додаткова інформація за телефоном: 0668797669.

На базі санаторію діти проходять оффлайн-навчання за шкільною програмою в першій половині дня, у другій – оздоровчі процедури. Максимальний період оздоровлення дитини становить 30 календарних днів