За співпрацю з ворогом «керівнику» окупаційної адміністрації «лнр» загрожує до 10 років тюрми

За співпрацю з ворогом «керівнику» окупаційної адміністрації «лнр» загрожує до 10 років тюрми

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області керівнику незаконно створеної «адміністрації Слов’яносербського району лнр» заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний ‒ місцевий мешканець, який раніше працював юристом у виконавчій дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Фігурант мав проросійські погляди. Після подій 2014 року почав підтримувати окупаційну владу рф.

У квітні 2022 року його призначили на посаду «голови адміністрації Слов’яносербського району лнр».

Цей «керівник» насаджує окупаційний режим у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганщини.

Крім того, на камери дякує голові самопроголошеної «лнр» за підтримку та допомогу в реалізацій заходів «держпрограми» щодо підтримки у належному стані об’єктів житлового фонду та соціальної сфери.

За протиправні дії йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, за організацію та проведення заходів політичного характеру на підтримку держави-агресора підозрюють у колабораційній діяльності двох експосадовиць зі Старобільщини.