Лисогор доручив оздоровити максимальну кількість дітей з Луганщини, не покладаючись на приймаючі громади

Лисогор доручив оздоровити максимальну кількість дітей з Луганщини, не покладаючись на приймаючі громади

Керівник Луганської ОВА Артем Лисогор доручив керівникам громад забезпечити літнім відпочинком максимальну кількість дітей з Луганщини.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Це наші діти, тому ми їх маємо оздоровлювати, а не покладатись у цьому питанні на приймаючі громади», – наголосив Артем Лисогор на апаратній нараді обласної адміністрації. Окремо він доручив посилити цю роботу головам Коломийчиської, Красноріченської, Попаснянської, Білолуцької та Станично-Луганської громад.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення Олени Поліщук, у липні до оздоровчих закладів поїдуть 484 дитини з Луганщини, а у серпні – 711.

Це 100% тих, хто звернувся до місцевих військових адміністрації. У червні цей показник був дещо нижчий: 315 дітей, але за дорученням очільника області за цю роботу керівники територій відповідають особисто.

Найбільше дітей – 77  направила на оздоровлення Сєвєродонецька громада. Лисичанська громада оздоровила 71 дитину. 7 дітей поїхали на відпочинок до Угорщини, 64 – до Болгарії у Сонячний Берег, табір «Okey Holiday». Кремінська громада направила 44 дитини, Новопсковська – 25, Новоайдарська – 22.

У Попаснянській громаді реабілітаційний центр «Лелека» вже вдруге направив на оздоровлення 18 дітей. У планах – третя зміна для дітей групи ризику. Ця програма із оздоровлення реалізується за підтримки Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю.

Луганський обласний будинок дитини № 2 у червні направив на оздоровлення 20 дітей до Словенії, в оздоровчій табір «Debeli tricks», та планує у липні оздоровити ще 20 дітей.

Сєвєродонецька обласна санаторна школа у червні направила на оздоровлення 55 дітей до Австрії, у Санкт Георген. У липні 55 дітей поїдуть до австрійського Когля.

Луганський обласний центр реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» у червні провів терапевтичну групу для 9 дітей та для 14 дітей – планує у липні.

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою у липні відправляє у Литву 10 дітей.

Крім того, за домовленості з Фундацією Олени Зеленської щодо оздоровлення дітей, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу Луганської області, у червні 6 дітей вже відпочили, а у липні ще 36 дітей відправляться на оздоровлення у табори «Озерний» та «Артек-Буковель».

«Триває реалізації експериментального проекту «е-оздоровлення», яким впроваджується механізм «гроші ходять за дитиною, під дію якої підпадають 576 родин з Луганщини. Відповідні документи направлені до Мінсоцполітики», – розповіли в ЛОВА.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, де саме та за чий кошт пропонують оздоровлюватися сєвєродонецьким дітям у Яремче.