В окуповані міста Луганщини цивільним стає важче потрапити навіть з перепустками

В окуповані міста Луганщини цивільним стає важче потрапити навіть з перепустками

Окупанти ускладнили процедуру в’їзду в Рубіжне та Кремінну.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Перепустки для в’їзду у Рубіжному більше не видають. Зупиняють на блокпості і направляють до сусіднього Сєвєродонецька. Від початку тижня стало ще важче потрапити й до Кремінної. Видані раніше перепустки не діють – потрібні нові. Їх можна отримати на місці, але дійсні документи лише впродовж 90 днів», – йдеться у повідомленні.

В ЛОВА додають, що без реєстрації в Кремінній потрапити в місто стало важче навіть при наявності рідних. Пропускають лише вибірково після ретельної перевірки.

Обласна адміністрація також констатує погіршення життя в захоплених минулоріч населених пунктах. Зокрема, жителі Рубіжного скаржаться, що обіцяного росіянами відновлення міста упродовж року вони так і не дочекалися.

«В кого є можливість, живуть в селах навколо, бо за відсутності комунікацій залишатися в багатоповерхівках неможливо. Ціни на продукти харчування продовжують зростати, а їхня якість залишається незмінно низькою. Через це падає купівельна спроможність населення, якому дешевше з’їздити за їжею та речами першої необхідності до Старобільська», – повідомляє ЛОВА.

Нагадаємо, керівник Сєвєродонецької міської адміністрації Олександр Стрюк розповідав, що для того, щоб виїхати з міста і пересуватися по Луганській області, окупованій, треба отримати в місцевій окупаційній адміністрації перепустки.