На значній частині Луганщини відсутній зв’язок, але окупанти готують до «голосування» тервиборчкоми

На значній частині Луганщини відсутній зв’язок, але окупанти готують до «голосування» тервиборчкоми

Міста та села Луганщини мають проблеми з інтернетом та мобільним зв’язком, але до автоматизованої системи «Вибори» окупанти під'єднали усі виборчі територіальні комісії.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Багато міст і сіл окупованої Луганщини залишається без інтернету та мобільного зв’язку, які ворог відключив для простішого контролю населення. Втім, дехто намагається організовувати на цьому бізнес, пропонуючи одноразово скористатися послугою за гроші. Так, у Гірському 30 хвилин у мережі коштують 100 рублів», - йдеться в повідомленні.

Водночас до автоматизованої системи «Вибори» на території самопроголошеної «лнр» росіяни під'єднали усі територіальні комісії. Планують ще й кожну дільничну.

Також ЛОВА інформує про те, що жителям ТОТ все частіше погрожують депортацією у разі відсутності паспорта рф. Прийняли закон, за яким це можна зробити з 1 липня наступного року.

«Поки що росіяни вдаються до шантажу. До прикладу, змушують працівників підприємств, які ще не мають паспорта рф, заповнювати «міграційні картки», що дозволяють лише тимчасове перебування на окупованих територіях», - додають в ЛОВА.

Такий дозвіл діє 180 днів.

Нагадаємо, окупанти готуються провести вибори до «місцевих рад» на Луганщині.