Особливих успіхів на відрізку Кремінна-Сватове ворог не має, - Власенко

Особливих успіхів на відрізку Кремінна-Сватове ворог не має, - Власенко

Останнім часом акценти у наступальних операціях росіян на Луганщині зміщуються до Кремінної-Сватового, ситуація там дуже складна.

Про це в ефірі Апостроф.tv повідомив начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

За його словами, ситуація на фронті дуже напружена останні пару тижнів, “акценти у наступальних операціях росіян зміщуються трошки північніше: від Білогорівки-Кремінної до Кремінної-Сватового”.

“Активізовані наземні операції, використовують активно артилерію, авіацію, намагаються просуватись. Можна точно сказати, що на даній ділянці фронту ініціатива на боці російського війська. Але можливо також констатувати, що особливих успіхів немає, проривів якихось немає. Наші хлопці дають гідну відсіч, нищать ворога й ворожу техніку. Але ситуація там залишається дуже складною”, - поінформував Власенко.

На думку керівника РВА, один з аспектів, чому росіяни намагаються тиснути саме на цій ділянці, - “близькість до кордону з рф та коротке плече логістики”.

“Але я думаю, що основне - це відволікання уваги від бахмутських операцій Збройних сил України”, - зауважив Власенко.

Також він додав, що через щоденні обстріли потерпають мешканці населених пунктів, наближених до лінії фронту. Місцеві військові адміністрації, військові та поліція намагаються доставляти туди гуманітарну допомогу та вмовляють місцевих виїхати.

“В останні пів року, я думаю, що більша половина місцевих мешканців все ж таки виїхала.  Але певна кількість залишається. А обстріли там щоденні. Люди потерпають від нових руйнувань. Дуже страждає якраз логістика для евакуації та доставки гуманітарної допомоги”, - наголосив керівник Сєвєродонецької РВА.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий наголосив, що Лимано-Куп’янський напрямок є лідером за застосуванням артилерії з боку росіян.