Лисогор про контрпропаганду на Луганщині після деокупації: «Ми розуміємо виклики, які будуть»

Лисогор про контрпропаганду на Луганщині після деокупації: «Ми розуміємо виклики, які будуть»

Для інформаційної роботи з населенням територій Луганщини, які окуповані з 2014 та з 2022 року, влада готує альтернативні проєкти.

Про це в ефірі каналу UA:Перший повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Все це, звісно, пропрацьовується...І в тому числі по школам, і наші психологи, й програми... Тому що ми розуміємо чітко те, що є населені пункти, які з 22 року окуповані, там молоді ще не встигли настільки вклинитися в їхню психіку. А є населені пункти, які окуповані з 2014 року. Ми націлені на те, щоб звільняти Україну повністю. Тому готуються альтернативні проєкти і по 2014-му року, і по 2022-му», - зауважив він.

Очільник Луганщини також розповів, що постійно отримує інформацію про те, «яка іде... накачка наших громадян, накачка нашої молоді».

«Зараз трохи воно спало, але поки була школа, йшла дуже капітально накачка. Завучі окремо виділялись, які працювали саме з молоддю щодо, скажемо так, альтернативного російського бачення історії», - наголосив Лисогор.

Він додав, що розуміє «всі ці виклики, які будуть».

«І, дійсно, постійно робота проводиться. Ми маємо невеликий зараз, але все-таки ресурс впливу й надання меседжів нашим громадянам, які там залишились», - сказав керівник ЛОВА.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що слід знати про російську пропаганду.