На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть колаборантів з Луганщини

На Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть колаборантів з Луганщини

Служба безпеки України зібрала докази добровільної співпраці з ворогом «посадовців» на тимчасово окупованих територіях Луганщини та Херсонщини.

Про це повідомляє управління СБ України в Закарпатській області.

Серед фігурантів - заступник начальника «відділу державної реєстрації актів цивільного стану Старобільського районного управління юстиції лнр», очільник «сектору архітектури та містобудування адміністрації Марківського району лнр», начальник «Валуйського відділу життєзабезпечення населених пунктів адміністрації Станично-Луганського району лнр», командир «відділення міністерства надзвичайних ситуацій лнр» та директор «державного освітнього закладу середньої професійної освіти лнр «Старобільський професійний коледж».

Посади керівників «відділу рацс» та «сектору архітектури» обійняли 39-річна мешканка Старобільська та 55-річний мешканець Марківки. Від початку російської агресії вони «з ідейних переконань» перейшли на бік ворога.

Також пропозицію співпрацювати з окупантами прийняв 50-річний мешканець Станиці Луганської. Він обійняв посаду керівника «відділу адміністрації Станично-Луганського району лнр».
Крім цього, допомагав організовувати роботу органів окупаційної влади 45-річний мешканець Рубіжного, який добровільно очолив посаду керівника «відділення міністерства надзвичайних ситуацій лнр».

Посаду директора в підконтрольному окупаційній владі «Старобільському професійному коледжі» обійняв 72-річний мешканець Луганщини. Пішовши на угоду з ворогом, він організував освітньо-виховний процес на засадах возвеличення росії та схвалення окупації України.

Усім колаборантам оголосили про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) або 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Матеріали цих справ скеровані до суду.

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування за даними фактами провели слідчі Управління СБ України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Нагадаємо, викрили колишнього працівника органів внутрішніх справ, який допомагав ворогу на Луганщині.