Відмінникам з Луганщини видадуть придбані бізнесменом планшети

Відмінникам з Луганщини видадуть придбані бізнесменом планшети

Бізнесмен з Луганщини придбав 32 планшети, які отримають відмінники навчання. Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 25 липня передав пристрої представникам громад.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

Крім того, Артем Лисогор поінформував, що наразі тривають перемовини з Міністерством освіти та науки України, а також із міжнародними організаціями щодо максимального забезпечення учнів і викладачів області необхідними гаджетами.

За даними ЛОВА, у 2023 році повну загальну середню освіту в школах Луганщини здобули 1700 випускників, 159 з них за високі досягнення у навчанні нагороджені золотими та срібними медалями.

Базову середню освіту здобули 2157 учнів, з них з відзнакою – 194. Особливо очільник Луганщини відзначив заклади загальної середньої освіти Лисичанської та Сєвєродонецької громад, 129 дев’ятикласників яких закінчили навчання з відзнакою.

У ЛОВА додали, що заклади освіти Луганської області продовжують надавати послуги в дистанційному режимі. Це 83 заклади загальної середньої, 6 закладів позашкільної, 10 закладів професійної (професійно-технічної), 17 закладів фахової передвищої та 4 заклади вищої освіти області. У них навчаються 30 тисяч людей.

Нагадаємо, після питань у соцмережах Артем Лисогор відповів, скільки реально ноутбуків отримали педагоги та діти Луганщини.