Екскерівнику Старобільської РДА за добровільну співпрацю з ворогом загрожує довічне ув’язнення

Екскерівнику Старобільської РДА за добровільну співпрацю з ворогом загрожує довічне ув’язнення

Керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру у державній зраді депутату Старобільської райради, який у 2021-2022 роках обіймав посаду голови районної державної адміністрації (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення очільник Старобільської РДА фактично самоусунувся від виконання своїх повноважень і добровільно почав співпрацювати з ворогом.

У подальшому він, будучи посадовою особою, надав допомогу представникам рф у формуванні кадрового складу окупаційної адміністрації «Старобільського району».

З цією метою навесні 2022 року він провів особисті зустрічі з керівниками підприємств, установ і представниками місцевого самоврядування.

Крім того, фігурант схиляв до переходу на бік ворога та призначення на окупаційні адміністративні посади начальника Шульгинської сільської військової адміністрації, голову Чмирівської тергромади та головбуха Старобільської міської військової адміністрації.

Зраднику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Зауважимо, що у 2021-22 роках Старобільську РДА очолював Віталій Кононов, Президент звільнив його с посади 30 серпня 2022 року.

Нагадаємо, довічне ув’язнення загрожує зраднику, якого окупанти призначили керувати лісгопом на Луганщині.