Луганські поліцейські з початку року перевірили майже 30 тисяч громадян

Виявлені зброя, наркотики та військовий рф: зведений загін луганської поліції підвів підсумки за півроку роботи

Понад 2 тисяч адміністративних правопорушень та 18 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявили поліцейські зведеного загону ГУНП в Луганській області на Харківщині з початку року.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Наразі луганські поліцейські несуть службу на території Куп’янського району. Вони виконують завдання щодо охорони громадського порядку, надають допомогу населенню, патрулюють вулиці району, чергують на блокпостах та залучаються до проведення стабілізаційних заходів.

Так, з початку 2023 року лише на блокпостах та нарядами груп швидкого реагування правоохоронці з Луганщини перевірили близько 30 тисяч громадян та понад 11 500 транспортних засобів.

Виявили понад 2 тисячі адміністративних правопорушень. Задокументували 5 фактів незаконного обігу зброї, 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів, 6 фактів продажу алкогольної продукції без акцизу або виготовленої в «лнр/днр», а також виявили двох осіб, які знімали військову техніку ЗСУ та споруди стратегічної важливості.

Крім цього, за результатами перевірок виявили 18 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, військовослужбовця рф, а також 16 осіб та 36 транспортних засобів, що перебували у розшуку.

Оперативники Управління карного розшуку, проводячи стабілізаційні заходи, викрили 40 громадян, які підозрюються у співпраці з армією рф, 13 громадян, які мали при собі заборонені наркотичні засоби, 5 громадян, які підозрюють у скоєнні крадіжок чужого майна, розкрили незаконне заволодіння автомобілем та задокументували діяльність двох наркоаргаріїв. 

Нагадаємо, з початку року до поліції Луганщини надійшло 127 повідомлень про пошкодження та руйнування, завдані в результаті військової агресії рф.