Літвінова оприлюднила, скільки людей викрали росіяни у Старобільську

Літвінова оприлюднила, скільки людей викрали росіяни у Старобільську

Начальниця Старобільської міської військової адміністрації Яна Літвінова розповіла, що рахунок містян, яких викрали росіяни, може йти на тисячі.

Про це вона повідомила в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"Тих людей, про яких ми знаємо, рахуємо в десятках. А ті, які були в катівнях і яких ув’язнювали – це в сотнях і, мабуть, навіть у тисячах", - відповіла Літвінова на питання щодо кількості викрадених старобільчан.

За її словами, тими, кого росіяни затримували і допитували, потенційно ставали чоловіки з татуюваннями, пов’язаними з символікою України. Те ж саме стосувалося й людей, чиї родичі мали стосунок до правоохоронних органів або були військовослужбовцями. І якщо спочатку забирали лише чоловіків, то потім – уже всіх.

Водночас, додала вона, у Старобільську “є партизанський рух, і багато людей нас там чекають”.

Також Літвінова поінформувала, що в окупованому Старобільську зараз залишилось 20% від населення, яке проживало в місті до повномасштабного вторгнення рф.

"Від, так би мовити, "корінного" населення Старобільська залишилось лише 20%. А до повномасштабного вторгнення в самому місті було 18 тисяч. Тобто можна порахувати. Проте візуально це не відчувається, бо є дуже велика кількість людей, які переїхали з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного та інших громад. Також є багато військових, які там постійно окопуються", - розповіла вона.

Нагадаємо, екскерівнику Старобільської РДА за добровільну співпрацю з ворогом загрожує довічне ув’язнення.