“Сєвєродонецьк онлайн” став найбільш гендерночутливим виданням серед луганських ЗМІ

“Сєвєродонецьк онлайн” став найбільш гендерночутливим виданням серед луганських онлайн-видань

Сайт “Сєвєродонецьк онлайн” став найбільш гендерночутливими виданням за підсумками трьох хвиль моніторингу контенту луганських онлайн-видань, проведеного у лютому, квітні та червні цього року.

Про це повідомив Донецький пресклуб.

За інформацією, моніторингу підлягали “В час пік”, “Зміст”, “Ирта Fax”, “Реальная газета”, “Сєвєродонецьк онлайн”, “Східний варіант”, “Трибун”, “0642.ua – сайт Луганська”, “CityNews”.

У кожному медіа досліджували гендерний баланс (кількість чоловіків та жінок як експертів/експерток – тих, хто коментує, чию думку цитують і героїв/героїнь – про кого згадують, але вони не “говорять”), кількість фемінітивів та наявність/відсутність стереотипного, сексистського контенту.

У звіті за результатами моніторингу зазначили, що значний вплив на загальний рівень гендерної чутливості луганських медіа зробили фемініви. Найбільше їх зафіксовано в контенті видань “Реальная газета”, “Сєвєродонецьк онлайн”, “Східний варіант”, “Зміст”.

Найбільш гендерночутливими виданням за підсумками трьох хвиль моніторингу став сайт “Сєвєродонецьк онлайн” - 49%.

Гендерний моніторинг журналістських матеріалів локальних медіа України відбувався в межах проєкту “Гендерночутливий простір сучасної журналістики”, який реалізовує Волинський пресклуб у партнерстві з Незалежною громадською мережею пресклубів України й медійних організацій.

Нагадаємо, видання “Сєвєродонецьк онлайн” вже визнавали найбільш гендерночутливим серед місцевих ЗМІ – це було у лютому.