За антиукраїнську політику 12 років тюрми «світить» пропагандистам-колаборантам з Луганщини

За антиукраїнську політику 12 років тюрми «світить» пропагандистам-колаборантам з Луганщини

Співробітники Служби безпеки України викрили та задокументували злочинну діяльність двох прокремлівських пропагандистів з Луганщини. Обом фігурантам повідомили про підозру за ч.ч. 5, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Колаборанти реалізовують агресивну антиукраїнську політику в медійній сфері, поширюють фейки та виправдовують військову агресію проти України.

Одним з них є Володимир Заруба, який обійняв посаду головного редактора окупаційного «Попаснянского вестника». Після тимчасової окупації Попасної він не покинув місто разом з редакцією, а продовжив видавати газету в інтересах агресорів.

Співробітники спецслужби задокументували кілька випусків газети, в яких зловмисник публікував необхідні загарбникам наративи. Ідейний прихильник «руського мира» тісно співпрацював із представниками держави-агресора та окупаційною адміністрацією.

За їхньою вказівкою редактор розповсюджував неправдиву інформацію про нібито обстріли міста підрозділами ЗСУ. Він пропагував проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Луганщини та агітував за перехід системи освіти на стандарти рф.

Видання «Попаснянський вісник» входить до «государственного унитарного предприятия «луганьмедиа», через яке ватажки «лнр» здійснюють агресивну антиукраїнську інформполітику.

Також задокументували діяльність колаборанта-пропагандиста Олексія Чумака. Він добровільно обійняв посаду «начальника відділу внутрішньої та інформаційної політики адміністрації Біловодського району лнр» при окупантах.

Слідство встановило, що зрадник вирішив «офіційно» працювати на загарбників з червня 2022 року. Добровільно погодився займатися внутрішньою та інформаційною політикою загарбників в окупаційній адміністрації Біловодська.

До його функцій входило, зокрема, проведення пропагандистської роботи серед місцевих мешканців. Колаборант узгоджував всі свої дії за «вертикаллю» російських кураторів та керівництва терористичної організації «лнр».

За їхньою вказівкою він взяв активну участь у проросійському публічному заході «з нагоди відзначення дня молоді».

Зловмисник виступив з антиукраїнською промовою: «Все мы россияне, поэтому нам необходимо держатся всем вместе и быть одной страной! Горжусь республикой, иду на референдум!».

Співробітники спецслужби зібрали значну доказову базу.

Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, за держзраду судитимуть правоохоронця з Луганщини, на його майно наклали арешт.