Середа виборов єдину медаль для України у Суперфіналі Кубка світу зі стрибків у воду

Середа виборов єдину медаль для України у Суперфіналі Кубка світу зі стрибків у воду. Фото: AP Photos

Збірна України зі стрибків у воду виборола  одну медаль на Суперфіналі Кубка світу – 17-річний луганчанин Олексій Середа завоював "срібло" у стрибках з 10-метрової вишки.

Про це повідомляє "Суспільне". 

Найкращого результату з команди вдалося досягти Середі. У кваліфікації він показав четвертий результат, а уже в фіналі провів програму лише з одним невдалим стрибком. Як наслідок, Олексій Середа набрав у фіналі 480.45 бала – і став другим. Українець поступився лише представнику Китаю, 4-разовому чемпіону світу Яну Хао.

Був близьким Середа також до медалі в синхронних стрибках з 10-метрової вишки – він у парі з Кіріллом Болюхом фінішував на четвертому місці, програв трохи менше 9 балів третій позиції.

Загалом упродовж сезону Кубка світу зі стрибків у воду (два етапи та Суперфінал) Україна завоювала чотири медалі. Кожну з медалей вигравав Середа.

Суперфінал Кубка світу – останній змагальний етап сезону, куди потрапляли найкращі стрибуни за результатами попередніх етапів. Збірна України, зокрема, була представлена в п'яти дисциплінах – чоловічі 3 та 10 м (особисті та синхронні), а також синхронні стрибки з 10 м серед жінок.

Нагадаємо, луганський стрибун у воду кваліфікувався на Олімпіаду.