Під Москвою стався потужний вибух на заводі, який виробляє оптику для армії рф (ФОТО, ВІДЕО)

Під Москвою стався потужний вибух на заводі, який виробляє оптику для армії рф

Під Москвою у Сергієвому Посаді стався потужний вибух на території Загорського оптико-механічного заводу, який виробляє оптику для армії рф.

Про це повідомляють російські ЗМІ і місцеві Telegram-канали.

За однією з версій, вибух стався через удар безпілотника. На кадрах, знятих очевидцями, видно величезний стовп диму, що піднімається в небо.

За офіційними даними, станом на 11:35 щонайменше 16 людей постраждали під час вибуху на заводі,10 постраждалих перебувають у стані середнього ступеня важкості.

Російська державна інформагенція заперечує, що причиною вибуху був безпілотник. За даними екстрених служб, внаслідок вибуху та пожежі зруйновано склад піротехніки на площі 1,6 тисяч квадратних метрів. Цей склад нібито орендує у заводу приватна компанія.

Загорський оптико-механічний завод виготовляє продукцію військового призначення, зокрема нічні приціли для танків. Відстань від Сергієва Посада до Москви – 70 км.

Нагадаємо, на Загорському оптико-механічному заводі під час вторгнення рф в Україну вже була масштабна пожежа 8 червня 2022 року — площу пожежі оцінювали у 500 квадратних метрів.