У США кількість противників виділення допомоги Україні сягнула 55%, але Байден не здається, — CNN

У США кількість противників виділення допомоги Україні сягнула 55%, але Байден не здається, — CNN

У США 55% виборців кажуть, що Конгрес не повинен дозволяти виділення додаткового фінансування для підтримки України. Проте президент Джо Байден вже працює над новим законопроектом про додаткове фінансування.

Про це йдеться в аналітичній статті CNN і зазначається, що документ буде готовий для розгляду в Конгресі до кінця року.

"Цей захід стане найважливішим випробуванням готовності більшості Республіканської партії Палати представників продовжувати витрачати мільярди доларів на війну, попри глибокий скептицизм серед багатьох республіканців", - йдеться у статті. 

Щодо опитування американських виборців зазначається, що воно проведене CNN/SSRS минулого тижня, а результати відобразили політичні складнощі в США через війну в Україні.

55% виборців тепер кажуть, що Конгрес не повинен дозволяти додаткове фінансування для підтримки України. Близько 51% сказали, що США вже зробили достатньо, щоб допомогти, тоді як 48% сказали, що вони повинні зробити більше.

CNN нагадує, що після російського вторгнення в лютому 2022 року 62% виборців сказали, що США повинні зробити більше для підтримки України.

Видання зазначає, що як і майже все інше в США, підтримка військових зусиль глибоко поляризована. Інше опитування CNN показало, що 71% республіканців вважають, що Конгрес не повинен дозволяти нове фінансування, тоді як 62% демократів вважають, що це потрібно.

"Політична динаміка в Палаті представників є досить хиткою основою для життєво важливої ​​підтримки України з боку США, що підкреслює, чому зупинений наступ може стати політичною катастрофою для президента України Зеленського в Сполучених Штатах, а також стратегічною втратою для України вдома", - зазначається у статті.

В ній також підкреслюється, що враховуючи зниження громадської підтримки, "Байден може зіткнутися зі складним завданням пояснити тривалу підтримку США України протягом чергового кривавого літа", коли він балотуватиметься на переобрання наступного року.

"Тому, коли виборці США вирішуватимуть своє майбутнє в листопаді 2024 року, є хороші шанси, що вони також зіграють значну роль у вирішенні долі України", - підсумовується у матеріалі.

Нагадаємо, американські експерти вважають, що винищувачі F-16 можуть кардинально змінити хід війни в Україні. На їхню думку, навіть ракети великої дальності не мали б такого значення, як посилена авіація.