Правоохоронці підозрюють у колабораціонізмі сєвєродонецького майстра заводу

Правоохоронці Луганщини підозрюють у колабораціонізмі ще одного мешканця області

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області викрили 40-річного мешканця Сєвєродонецького району, який активно співпрацює з окупантами.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що до окупації російськими загарбниками Сєвєродонецького району чоловік працював майстром на одному з заводів. З приходом окупаційного режиму добровільно обійняв посаду «керівника відділу життєдіяльності» в адміністрації населеного пункту, в якому ж мешкає.

На псевдопосаді чоловік сприяє легалізації окупаційного режиму у незаконно створених органах «лнр».

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області чоловіку повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність), здійснюють слідчі 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, шістьом освітянам з Луганщини заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності.