Рада закликала світ не визнавати "вибори" рф на окупованих територіях України

Рада закликала парламенти світу не визнавати "вибори" рф на окупованих територіях України

Верховна Рада звернулася до парламентів світу визнати нелегітимними "вибори", які рф планує провести на окупованих територіях України.

Як повідомив народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "ЄС"), звернення ухвалили 287 голосами.

У документі Рада закликає:

  • Міжнародні організації, уряди країн світу не визнавати легітимність жодного виборного органу рф, якщо там будуть присутні “представники” з окупованих територій.
  • Не допускати участі делегацій органів влади рф усіх рівнів у роботі міжнародних організацій та їх парламентських структур.
  • Визнати, що незаконні дії рф ще раз підтверджують неможливість проведення мирних переговорів до повного виведення російських окупаційних військ з міжнародно визнаної території України

Рада просить надавати всебічне сприяння кримінальному переслідуванню осіб, які взяли участь в організації незаконних виборів, проводили агітацію, балотувалися, здійснювали спостереження або іншим чином брали участь у незаконному виборчому процесі, організованому російською окупаційною владою

"Будь-які російські вибори на окупованих територіях України — це фарс, світ не повинен визнавати представників звідти і максимально ізолювати рф", - цитує Гончаренко звернення парламенту.

Нагадаємо, російська федерація заявила про намір провести 10 вересня "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, які вона незаконно включила до своєї конституції.