У росії підлітків з Донбасу та Запоріжжя готують до війни на мілітаризованих військових зборах (ФОТО)

У росії підлітків з Донбасу і Запоріжжя готують до війни на військових зборах

Російські окупанти відправили підлітків з Донецької і Запорізької області на мілітаризовані збори "Гвардієць" в Пензі, де їх вдягли у камуфляж, нав'язували "любов до Росії" і вчили стріляти.

Про це повідомляє пресслужба губернатора Пензенської області.

У табір привезли підлітків з Маріуполя, а також інших міст окупованої Донеччини: Єнакієве, Горлівка, Шахтарськ, Макіївка, Донецьк. Крім того, у "Гвардієць" прибули й діти з окупованої частини Запорізької області.

Діти перебуватимуть у таборі з 1 по 18 серпня. "Вони пройдуть початкову військову та стройову підготовку, познайомляться з тонкощами сучасної тактики та методами ведення воєнних дій. Юнаки також стануть учасниками змагань з міні-футболу, баскетболу та стрільби", - повідомляє місцева влада.

Місцеві пропагандистські ЗМІ повідомляють, що вперше у зборах "Гвардієць" бере участь команда із Запорізької області.

"За словами колег – вихователів з інших регіонів – хлопці приїхали до Пензи трохи насторожені. Пропаганда в Україні зробила свою справу, вона там дуже сильна. Тому було видно настороженість із боку Запорізької команди", - йдеться у повідомленні.

Довідка: пропагандистські воєнізовані збори "Гвардієць" в рф проводяться з 2013 року під патронатом міністерства оборони рф.

Під час зборів з підлітків готують майбутніх солдатів-окупантів. "Гвардійці" проходять стройову, стрілецьку, фізичну, парашутну підготовку, вивчають основи військової справи, навчаються тактиці та методам ведення військових дій, навичкам використання нових технічних засобів, озброєння та сучасної військової техніки.

Після отримання необхідної теорії та інструктажу з техніки безпеки діти практикуються у стрільбі з пістолета, автомата, снайперської гвинтівки, розбирають та збирають автоматичну зброю.