Трьом керівницям окупаційних органів соцзахисту на Луганщині повідомили про підозру

Трьом керівницям окупаційних органів соцзахисту на Луганщині повідомили про підозру

За процесуального керівництва Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області повідомили про підозру трьом посадовицям, які погодилися співпрацювати з ворогом.

По це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, в березні 2022 року мешканка Новоайдару, експосадовиця з антиукраїнськими поглядами, стала керувати «управлінням праці та соціального захисту населення адміністрації Новоайдарського району лнр».

«Відділ праці та соціального захисту населення адміністрації Марківського району лнр» у липні 2022 року очолила місцева жителька, колишня співробітниця центру надання адміністративних послуг селищної ради.

Колишню заступницю начальника управління соціального захисту населення Біловодської райдержадміністрації Старобільського району в грудні 2022 року призначили «начальником» аналогічного управління в окупаційній адміністрації «Біловодського району лнр».

Підозрювані проводять прийом місцевих мешканців і допомагають з оформленням так званої «соціальної допомоги» від рф та «лнр».

Дії усіх осіб кваліфіковані як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування ведуть слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області викрили 40-річного мешканця Сєвєродонецького району, який активно співпрацює з окупантами.