Запустили опитування про перейменування ще одного населеного пункту Луганщини

Запустили опитування про перейменування ще одного населеного пункту Луганщини

Біловодська територіальна громада розпочала громадське обговорення щодо перейменування місцевого села Первомайськ.

Про це повідомляє Біловодська селищна військова адміністрація.

Населений пункт хочуть перейменувати відповідно до рішення Національної комісії зі стандартів державної мови від 22 червня 2023 року № 230, в додатку до якого визначено перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до стандартів державної мови.

Зокрема, там визначено, що назва села Первомайськ також не відповідає стандартам державної мови, тож необхідно запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку.

“Мешканці Данилівського старостинського округу проявили ініціативу в вирішенні цього питання та запропонували перейменувати село Первомайськ та повернути історичну назву, яка була чинна до 1949 року - Попівка”, - зауважили в селищній адміністрації.

Мешканців громади запрошують доєднатись до громадського обговорення і пройти опитування за посиланням: https://forms.gle/P4rboJbPGdr6SAzQ8.

Опитування триватиме до 15 вересня 2023 року.

Нагадаємо, нагадаємо, до 27 січня 2024 року у Луганській області необхідно перейменувати 38 населених пунктів. Найбільший ажіотаж викликало перейменування Сєвєродонецька.