На Хмельниччині відкриють шелтер для проживання луганських переселенців

На Хмельниччині відкриють шелтер для проживання луганських переселенців

У Солобківцях Хмельницької області завтра, 17 серпня, відкриють шелтер для проживання внутрішньо переміщених осіб з Луганщини.

Про це "Сєвєродонецьк онлайн" повідомляють координатори MONDO.

Приміщення колишньої поліклініки площею 237,4 м² надала у користування Солобковецька сільська рада. Там вже провели повний косметичний ремонт, облаштували 10 кімнат, а також кухню, пральню, душові та санвузли. На момент відкриття у шелтері вже можуть проживати 18 осіб, але загалом приміщення розраховане на 30-35 внутрішньо переміщених осіб.

Адреса: Хмельницька область, с. Солобківці, вул. Ломоносова 4/1

Центр облаштував Благодійний фонд “Янголи Спасіння” в партнерстві з естонською організацією MONDO. Профінансували проєкт небайдужі громадяни Естонії, які підтримують Україну своїми донатами; логістичні витрати покрили БФ “Янголи Спасіння”.

В подальшому приміщенням опікуватиметься Гірська міська військово-цивільна адміністрація: вони займатимуться питаннями адміністрування.

Притулок закріпили на праві оперативного управління за Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг» Солобковецької сільської ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гірська міська військова адміністрація надає тимчасове безкоштовне житло для переселенців з Луганщини у селищі Солобківці Хмельницької області.