Як бійців ЗСУ зустрічали мешканці селища Роботине: обійми, сльози і вдячність (ВІДЕО)

Як бійців ЗСУ зустрічали мешканці селища Роботине

Воїни 47 бригади показали, як з боєм увійшли у селище Роботине на Запоріжжі, і як їх зустріли місцеві мешканці, що перебували в окупації.

Відео опублікував СтратКом ЗСУ.

Зафільмовані на відео мешканці Роботиного, серед яких переважна більшість - люди похилого віку, не приховували своєї радості, коли побачили українських бійців.

Військові дали цивільним телефони, щоб вони могли подзвонити рідним, оскільки в селищі багато тижнів не було електрики. 

"Психологічно було дуже важко. Спочатку не стало води, потім світла, потім не стало хліба. Ми бігали між пострілами, трохи накопаємо картоплі, так і їли", - розповіла 52-річна жінка.

Вона зазначила, що влітку святкувала свій День народження: "Мені подарували пиріжки з картоплею, хлібини, мама нарвала букет троянд, а кум приніс пів ящика бубликів, які знайшов в окупантів. Але ми чекали наших, і сподівалися, що все буде добре. Так чекали, що от сьогодні вони прийшли неочікувано. Ми навіть не могли повірити, що це наші. Такі молодці хлопці, ми так їм вдячні", - додала вона.

Нагадаємо, 22 серпня стало відомо, що воїни 47 бригади з боєм увійшли у селище Роботине на Запоріжжі і організували евакуацію мирних мешканців на БМП Bradley.

Повідомлялося, що під Роботиним Силам оборони України дуже допомагали просуватися американські касетні боєприпаси. Наприкінці липня на схід від села Роботине взвод ЗСУ зазнав шквального вогню росіян. Підрозділ зв'язався по рації з командиром із проханням відійти, але натомість він наказав взводу сховатися. Після цього по сусідній позиції, де засіли росіяни, ЗСУ вдарили касетними боєприпасами.