ЗСУ з боєм увійшли в Роботине і евакуюють цивільних на БМП Bradley (ФОТО)

ЗСУ з боєм увійшли в Роботине і евакуюють цивільних на БМП Bradley

Воїни 47 бригади з боєм увійшли у селище Роботине на Запоріжжі і організували евакуацію мирних мешканців на БМП Bradley.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Наші бійці виконують планову бойову роботу та знищують ворога. У відповідь росіяни безперервно обстрілюють Роботине з артилерії. Тривають бої", - додала вона.

Нагадаємо, The Wall Street Journal писав, що Збройні сили України повернулися до тактики використання дрібних підрозділів, яка принесла їм успіх на початку повномасштабного вторгнення рф. Видання наводить приклад підрозділу "Скеля", який воює у районі селища Роботине на Запоріжжі. Підрозділ складається із приблизно 170 осіб. 

Українське командування вирішило, що для просування вперед знадобиться більш ефективна розвідка та піхотні штурмові групи. Перш ніж розпочати наступ у цьому районі, дрони літали вдень і вночі, щоб з'ясувати розташування російських позицій.

Крім того, у районі Роботиного ЗСУ і підрозділи Нацгвардії використовують експериментальну техніку — тепловізійні камери і дрони, щоб локалізувати мінну російську загрозу, яка забрала багато життів.

Також повідомлялося, що під Роботиним Силам оборони України дуже допомагають просуватися американські касетні боєприпаси. Наприкінці липня на схід від села Роботине взвод ЗСУ зазнав шквального вогню росіян. Підрозділ зв'язався по рації з командиром із проханням відійти, але натомість він наказав взводу сховатися.

Після цього по сусідній позиції, де засіли росіяни, ЗСУ вдарили касетними боєприпасами.

 

 

Галерея зображень

ЗСУ з боєм увійшли в Роботине і евакуюють цивільних на БМП Bradley (ФОТО)
ЗСУ з боєм увійшли в Роботине і евакуюють цивільних на БМП Bradley