ЗСУ повернулися до тактики, яка принесла їм успіх на початку вторгнення рф, — The Wall Street Journal

ЗСУ повернулися до тактики, яка принесла їм успіх на початку вторгнення рф

Збройні сили України повернулися до тактики використання дрібних підрозділів, яка принесла їм успіх на початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це пише The Wall Street Journal, зазначаючи, що на початку контрнаступу спроби ЗСУ прорвати російську оборону з використанням великих механізованих підрозділів, хоч і оснащених сучасною західною технікою, зазнали невдачі.

Видання наводить приклад підрозділу "Скеля", який воює у районі селища Роботине на Запоріжжі. Підрозділ складається із приблизно 170 осіб.

"Українське командування вирішило, що для просування вперед знадобиться більш ефективна розвідка та піхотні штурмові групи. Перш ніж розпочати наступ у цьому районі, дрони літали вдень і вночі, щоб з'ясувати розташування російських позицій", - йдеться у статті.

Штурмові групи проходили великі відстані з радянськими чи трофейними російськими гвинтівками.  Це дозволяло їм не тягати за собою зайві патрони для західних автоматів, а забирати боєприпаси у вбитих росіян.

Минулого тижня бійці "Скелі" вибили російських військових з позицій та знищили кулеметне гніздо в бетонному бункері на захід від Роботино.

Нагадаємо, нещодавно поставлені касетні боєприпаси американського виробництва дали новий поштовх наступальній кампанії України з деокупації території. Українські солдати кажуть, що використовували касетні бомби, які випускають десятки менших бомб і можуть спричинити руйнування на ширшій території, ніж звичайні артилерійські снаряди. Касетні бомби вражають зосередження російської піхоти, групи техніки та інші цілі, розчищаючи шлях для наступу.

10 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на сході та півдні України внаслідок активних бойових дій гине багато російських військових, сотні загиблих щодня. За її даними, росіян не вивозять на територію рф, а ховають в українській землі, або тіла спалюють.