F-16 не реалізують свого потенціалу в Україні без ракети JASSM, — Forbes про те, як звільнити Крим

F-16 не реалізують свого потенціалу в Україні без ракети JASSM

Поки Сполучені Штати не схвалять передачу ракет JASSM Україні, винищувачі F-16 не реалізують свого повного потенціалу. Ця ракета є в списку бажань Києва.

Про це пише Forbes.

Видання зазначає, що F-16 ще не сумісний з далекобійними ракетами Storm Shadow або SCALP, які надали Україні Велика Британія і Франція.

"Але він сумісний з ракетами JASSM. Поєднавши F-16 з JASSM, українська авіація могла б подвоїти потужність глибокого удару. Розширення асортименту крилатих ракет ВПС України може допомогти Києву досягти однієї з головних цілей – звільнення Кримського півострова від дев'яти років російської окупації", - зазначається у статті.

Крім того, ракети JASSM могли б зберігти більше життів українських військових.

Які характеристики в ракет JASSM

JASSM — американська високоточна крилата ракета класу "повітря — поверхня", має дальність 360 км, новіша модифікація JASSM-ER до 980 км. Призначена для ураження важливих, високозахищених стаціонарних і цілей, що переміщуються, в будь-яких метеоумовах і в будь-який час доби, з дистанцій поза зоною дії засобів ППО супротивника.

Нагадаємо, у Пентагоні уникають відповіді на питання про надання Україні далекобійних ракет ATACMS, так само Німеччина ще не вирішила, чи надасть свої ракети Taurus.