Авіакатастрофа на Житомирщині: Слідство розпочало розшифровку бортових самописців

Авіакатастрофа на Житомирщині: Слідство розпочало розшифровку бортових самописців

Слідство розпочало розшифровку бортових самописців двох навчально-бойових літаків L-39, які зіткнулися у Житомирській області 25 серпня, що призвело до загибелі трьох пілотів.

Про це заявила радниця з комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

Вона додала, що штаб Повітряних сил проводитиме внутрішнє розслідування, чому сталася аварія під час вильоту навчально-бойових літаків.

"Почалася розшифровка чорних скриньок. Йдеться про бортові самописці. Особлива увага буде приділена роботі частини механізмів літаків, тобто їхнім технічним характеристикам. Ще одна із новин на сьогодні - розпочалося вісім експертиз. Які також мають довести: або літаки були несправні, або це була помилка пілотів, або це було порушення при організації здійснення польотів", -  сказала Сап'ян.

Вона додала, що слідство опитало близько 30 свідків. Йдеться про цивільних громадян, а також тих, які були залучені до польотів або в той день перебували на робочому місці.

Нагадаємо, під час авіакатастрофи загинули три досвічені пілоти. 29 серпня стало відомо, що їх представлено до державних нагород, і їх підвищили у званні. Майорам В’ячесляву Мінці та Сергію Проказіну присвоєно військове звання "підполковник" (посмертно), капітану Андрію Пільщикову присвоєно військове звання "майор" (посмертно). Прощання з пілотами відбулося цього ж дня, 29 серпня.