У ЗСУ розповіли про загиблих пілотів на Житомирщині

У ЗСУ розповіли про загиблих пілотів на Житомирщині

25 серпня у небі Житомирщини сталася авіакатастрофа: під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Загинуло троє бойових пілотів. Усі вони під час повномасштабної агресії рф були задіяні до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках.

Про це повідомляє Бригада тактичної авіації м. Васльків.

Що відомо про пілотів

Майор В’ячеслав Мінка. Мешкав на Київщині. Повернувся в авіацію у 2015 році, коли російський агресор напав на Україну. З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. У бригаді зазначили, що він був досвідченим пілотом, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

Майор Сергій Проказін. Проживав на Полтавщині. 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів. Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях.

Капітан Андрій Пільщиков. Родом з Харкова. Позивний “JUICE”. 8 років життя присвятив авіації. З початком повномасштабного вторгнення рф мав понад 500 годин нальоту. Зокрема, під час виконання бойових завдань у складних умовах обстановки. Здобув низку державних та відомчих нагород. У бригаді розповіли, що він був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.

Нагадаємо, на Житомирщині під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. ДБР почало розслідування.