Розвідка України підтвердила знищення російських військових літаків Іл-76 у Пскові

Розвідка України підтвердила знищення російських військових літаків Іл-76 у Пскові

Речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що вночі, 30 серпня, внаслідок атаки дронами на аеропорт у російському Пскові були знищені російські літаки Іл-76.

Про це Юсов сказав у коментарі "Громадському".

"Підтверджуємо знищення ворожих транспортних літаків Іл-76, чотири одиниці. Знищені — це означає, що завдані ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його до лав і виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць", — сказав Юсов.

Довідка: військово-транспортний літак Іл-76 призначений для транспортування і десантування особового складу, техніки і вантажів різного призначення. Був першим в історії СРСР військово-транспортним літаком з турбореактивними двигунами.

Нагадаємо, у рф повідомили про атаку дронів вночі, 30 серпня, на шість регіонів центральної росії: Псковську, Брянську, Рязанську, Орловську, Калузьку та Московську області.

Дрони атакували військовий аеродром Пскова. Над містом обмежували рух повітряного транспорту. Внаслідок атаки пошкоджено чотири літаки Іл-76, повідомляли російські ЗМІ. Міноборони рф цю інформацію не коментує. За попередніми даними, в атаці на псковський аеропорт брало участь понад 10 безпілотників. 

Повідомлялося, що дрони атакували також Черехінську військову базу у Пскові, місце дислокації 104-го гвардійського десантно-штурмового полку. Зазначається, що у 2022 році цей полк брав участь у військових злочинах у Бучі.