Помер донецький вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який побував у полоні у "днр"

Помер вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який побував у полоні в "ДНР"

У ніч проти 6 вересня помер вчений-релігієзнавець Ігор Козловський, який був майже два роки у полоні в "днр".

Про це повідомила його колега, співробітниця Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАНУ Людмила Филиппович.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", - написала вона.

Нагадаємо, 27 січня 2016 року у Донецьку  Козловського захопили у полон бойовики "днр" через проукраїнську позицію, він пережив тортурування і перебував у полоні майже два роки (700 днів) до 27 грудня 2017 року. Козловського звільнили з полону за процедурою обміну.

Після звільнення з полону Козловський працював старшим науковим співробітником у відділенні релігієзнавства Інституту філософії НАН України. Він мав активну громадянську позицію, багато розповідав про окуповану Донеччину і своє перебування в полоні як українським ЗМІ, так і міжнародним.

Що ще відомо про Ігоря Козловського

Він народився 16 лютого 1954 року в місті Макіївка Донецької області.

З 1972 по 1974 роки проходив дійсну службу у Прикордонних військах у Закавказькому прикордонному окрузі на кордоні з Іраном.

З 1975 по 1980 роки навчався на історичному факультеті Донецького державного університету і отримав диплом з відзнакою за спеціальності "Історик. Викладач історії та суспільствознавства". У 1980—1984 рр. навчався в аспірантурі Інституту історії НАН України.

З 1980 по 2001 роки працював у Донецькому обласному виконкомі, а потім у Донецькій обласній державній адміністрації на різних посадах у справах релігій (референт, старший референт, головний спеціаліст, начальник обласного відділу у справах релігій).

З 1980 року читав окремі лекції з релігієзнавчих питань у вишах України та США.

З 2001 року був доцентом кафедри релігієзнавства Донецького державного інституту штучного інтелекту (пізніше Державного університету інформатики і штучного інтелекту), керівник Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків. Працював доцентом кафедри філософії Донецького національного технічного університету.

Крім того, Козловський - автор понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів.