Розвідка Естонії оцінила шанси росії захопити Часів Яр до 9 травня

Розвідка Естонії оцінила шанси росії захопити Часів Яр до 9 травня

Заступник керівника оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі зробив заяву щодо планів російської армії окупувати Часів Яр до 9 числа наступного місяця.

Про це пише ERR.

На думку підполковника, мета російської влади захопити до 9 травня стратегічно важливе місто Часів Яр не є реалістичною.

"До 9 травня вони його точно не візьмуть", - сказав Тоомас Вялі.

За його словами, захопити цілком Часів Яр дуже складно.

"Це такі повільні, планомірні бойові дії в міських умовах, на кшталт Авдіївки. А зайняття Авдіївки або, скажімо, Бахмута потребувало кількох місяців. Так що це малоймовірно", - пояснив він.

Тоомас Вялі розповів, що напрям головного удару російських військ, як і раніше, йде з боку Авдіївки та на бахмутському напрямку, з метою вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

А однією з найгарячіших точок на лінії фронту нині є село Очеретине під Бахмутом, де російським військам вдалося вклинитися в українську оборону. Проте, за словами Вялі, це була прикра випадковість.

"На Авдіївському напрямку Очеретине було дуже прикрою випадковістю, де українці проводили ротацію своїх підрозділів", - уточнив представник Генштабу Естонії.

Нагадаємо, що, згідно з інформацією британської розвідки, рф планує захопити Часів Яр за принципом захоплення Авдіївки.

В Інституті вивчення війни вважають, що окупація даного населеного пункту дозволить росії захопити ще чотири міста.