Блінкен у Києві обіцяє дати Україні те, що їй потрібно для контрнаступу, — Bloomberg

Блінкен у Києві обіцяє дати Україні те, що їй потрібно для контрнаступу, — Bloomberg

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва заявив, що США забезпечать спорядження України, щоб перемогти росію та відновити свою економіку.

Про це повідомляє Bloomberg.

Блінкен це сказав під час візиту до Києва, щоб продемонструвати підтримку Україні, оскільки її збройні сили просуваються на півдні під час контрнаступу.

Він вже зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою перед тим, як поговорити з президентом Володимиром Зеленським та іншими офіційними особами.

Кулеба у Twitter показав спільне з Блінкеном фото на Берковецькому кладовищі.

"Секретар став першим колегою, який розпочав свій день у Києві з вшанування загиблих героїв на Берковецькому кладовищі. Це знак поваги до всіх українських воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу та право на життя", - зазначив Кулеба.

Bloomberg пише, що Блінкен зупинився в Києві по дорозі на саміт G20 в Індії, де головною темою буде вторгнення росії в Україну, хоча президент рф володимир путін не буде присутній.

"Це також дає США можливість провести консультації перед Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку цього місяця, де Україна висуватиме свої аргументи своїм союзникам щодо продовження економічної та військової підтримки", - зазначає видання.

"Ми хочемо переконатися, що Україна має те, що їй потрібно, не тільки для досягнення успіху в контрнаступі, але чи має те, що їй потрібно в довгостроковій перспективі", — сказав Блінкен у Києві після зустрічі з Кулебою. - "Ми також сповнені рішучості продовжувати співпрацю з нашими партнерами, оскільки вони будують і відновлюють сильну економіку, міцну демократію".

Нагадаємо, очікується, що сьогодні, 6 вересня, Блінкен оголосить про нове фінансування США понад 1 мільярд доларів для України та зосередить свою поїздку на тому, щоб почути від українських посадовців інформацію про поточний контрнаступ і те, що їм потрібно для відновлення своєї економіки