Рада призначила екскерівника Донецької області Кириленка головою АМКУ

Рада призначила екскерівника Донецької області Кириленка головою АМКУ

Верховна Рада на засіданні, 6 вересня, призначила екскерівника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету України.

"За" проголосували 250 народних депутатів, повідомляє нардеп Ярослав Железняк, який зазначив, що сам він не голосував за цю кандидатуру, як і вся його фракція "Голос". Також не голосувала "Батьківщина".

Найбільше голосів дала фракція "Слуга народу" - 197.

Що відомо про Павла Кириленка

Кириленко очолював Донецьку ОВА з 5 липня 2019 року. Народився на Донеччині, у 2008 році закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого у Харкові. На посаду голови Донецької області прийшов з посади військового прокурора Ужгородського гарнізону Західного регіону України. Одружений, двоє дітей.

Під час представлення Кириленка президент Володимир Зеленський розповідав, що в Кириленка є брат Євген, який служить "офіцером спецслужб "днр". А також є їхня спільна мати, яка живе на окупованій Донеччині, але приїжджає до сина на українську територію. Зеленський наголошував на трагічності цієї сімейної історії, адже, за його словами, брати не спілкуються з 2014 року.

"Ми всі розуміємо, що там – такі ж українці, як і ми. У Паші там сім'я, його батьки і брат. Батьки вважають себе українцями, але вони не хочуть переїжджати. А щодо брата – для Паші це болюче питання, він не розмовляє з політичних розбіжностей. Сам Паша покинув цю територію, працює в Україні з перших днів окупації. Він – такий же українець, як і ми, попрошу не ділити нас на своїх і чужих", – сказав тоді Зеленський.

Потім російські ЗМІ підхопили його сімейну історію і зустрілися з матір'ю і братом Кириленка у Донецьку. Відеосюжет вийшов на пропагандистському телеканалі "росія 1".

Що сталося з сім'єю Кириленка після 24 лютого 2022 року, і чи воює його брат на боці рф, – не відомо.