Смертоносний землетрус у Марокко: що про нього відомо

Смертоносний землетрус у Марокко: що про нього відомо

Марокко у ніч на 9 вересня сколихнув потужний землетрус. Станом на 13:00 9 вересня кількість його жертв становить 820 осіб.

Про це повідомляє 24 канал.

Сейсмологи повідомили, що епіцентр підземних поштовхів був у гірському хребті Високий Атлас, що приблизно за 72 кілометри від Марракешу.

Місцеві сейсмологи оцінили підземні поштовхи в епіцентрі землетрусу у 7,2 бала. Водночас фахівці США заявили про землетрус у 6,8 бала.

На ранок 9 вересня було відомо про щонайменше 296 загиблих та 150 поранених унаслідок землетрусу. За кілька годин кількість жертв збільшилася майже вдвічі.

Стихія торкнулася одразу кількох провінцій Марокко: Аль-Хауз, Уарзазат, Марракеш, Азілал, Чічауа, Тарудант.

“Наразі тривають пошуково-рятувальні операції, надзвичайники з усієї країни надають допомогу постраждалим та розбирають завали. Відомо про значні руйнування у Марракеші. Землетрус буквально перетворив місто в руїни”, - пише видання.

Місцева влада повідомила, що стихійне лихо значно пошкодило історичні оборонні споруди міста.

Окрім історичних та архітектурних пам'яток постраждала цивільна інфраструктура. Сотні будинків землетрус зруйнував за кілька секунд. Люди у мережі публікували кадри, як стихійне лихо перетворювало місто у руїни.

Станом на 13 годину 9 вересня відомо, що кількість загиблих складає 820 осіб, поранених – 672 людини. У МВС Марокко повідомили, що стан 205 постраждалих оцінюють як критичний.

Нагадаємо, екологічна катастрофа в Україні через дії рф матиме непередбачувані наслідки для світу.