Іноземні волонтери потрапили під російський обстріл на Донеччині: одна людина загинула

Іноземні волонтери потрапили під російський обстріл на Донеччині: одна людина загинула

Машина іноземних волонтерів потрапила під російський обстріл 10 вересня поблизу Часового Яру. Внаслідок чого одна людина загинула, двоє отримали важкі поранення, ще одна вважається зниклою безвісти.

Про це йдеться на сторінці волонтерської організації Road to Relief в Instagram.

“Сьогодні вранці близько 10:00 четверо членів нашої команди Road to Relief вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів, які потрапили під перехресний вогонь у селищі Іванівське Бахмутського району Донецької області. По дорозі, проїхавши Часів Яр, їхню машину обстріляли росіяни. Від прямого удару автомобіль перекинувся та загорівся”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією, у машині перебували німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, канадський волонтер Ентоні «Тонко» Ігнат та іспанський волонтер і директор організації Емма Ігуаль.

“Рубен і Йохан отримали важкі поранення з осколковими пораненнями й опіками, але тепер вони стабільні в окремих лікарнях далеко від місця події. Було підтверджено, що Тонко загинув, і його тіло було вилучено, тоді як поточний стан Емми досі невідомий”, – зазначили в організації.

Зараз збирається вся необхідна інформація, волонтери співпрацюють з військовими та поліцією.

Нагадаємо, російська армія вранці, 8 серпня, завдала удару по середмістю Кривого Рогу і влучила в адмінбудівлю поліції.