Сили оборони зайняли частину населеного пункту на Донбасі і мають певні успіхи (КАРТА)

Сили оборони зайняли частину населеного пункту на Донбасі

Сили оборони України протягом минулого тижня звільнили частину населеного пункту Опитне під Донецьком і закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"У нас так само рух відбувався в районі Опитного. Сили оборони зайняли частину цього населеного пункту. І мали протягом тижня частковий усіх в районі Новомайорського (Маріупольський напрямок, - ред.). На тих частинках і ділянках, де мали успіх, наші Збройні сили наразі закріплюються", - сказала вона.

Маляр додала, що минулого тижня на сході України армія рф здійснила близько 8 тис. обстрілів і використала 370 тис. боєприпасів, що, на її думку свідчить про те. що інтенсивність зберігається.

Аналітики DeepState повідомляють, що успіх біля Опитного - це результат вдалих дій МПБ та 1 СБ 53-ї ОМБр та роти 501 ОБтМП.

Довідка: селище Опитне, що прямо навпроти Донецького аеропорту з 2014 року внесене у перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Населений пункт майже повністю зруйнований.

Нагадаємо, 10 вересня просування ЗСУ в Опитне підтверджував і начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш: "В районі Опитного маємо успіх і він, на мій погляд, доволі суттєвий... Поки ворог був сконцентрований на операції на півночі від Авдіївки, хлопці провели блискавичну операцію і частину Опитного зайняли та закріпилися. Ведуться бої в населеному пункті."