Війна в Україні створила пакт диктатур, нову "вісь зла", — Spiegel

Війна в Україні створила пакт диктатур, нову "вісь зла", — Spiegel

Війна росії в Україні змусила об'єднуватися світові диктатури, створюючи нову "вісь зла".

Про це пише Spiegel, говорячи про рф, Іран, КНДР і Китай.

"Союз світових політичних лиходіїв настільки міцний, що у Вашингтоні у вжиток повернулося слово, яке, здавалося, розчинилося в круговерті історії - "вісь зла", - пише ZN.ua, цитуючи закриту статтю у німецькому Spiegel. Це видання нагадує, що президент Джорж Буш-молодший згадував цей термін після терактів 11 вересня 2001 року. Тоді до цієї осі він зарахував Ірак, Іран і КНДР.

Німецька газета зазначає, що немає сумнівів, що Китай, Іран і Північна Корея намагаються скористатися ситуацією: Сі Цзіньпін розглядає війну в Україні як можливість зробити росіян молодшим партнером в альянсі проти США; Іран хоче вийти з-під жорсткого режиму американських санкцій за допомогою путіна; а північнокорейському Кіму терміново потрібна сучасна російська зброя для його диктатури кам'яної ери.

"З усім тим, було б передчасно співати сумну пісню про кінець Заходу і ліберального світового порядку. Адже пакт поганих хлопців - це, перш за все, пакт відчаю", - йдеться в статті.

"Хто всерйоз вірить у майбутнє режиму, який б'є молодих жінок до смерті за те, що вони не хочуть носити хустки? Або кремлівського правителя, який спалює молодь своєї країни у війні, мета якої - відродити потьмянілі великодержавні фантазії минулого століття? В правителя який зараз сприяє тому, що найбільш кваліфіковані чоловіки і жінки масово залишають країну? Можна подумати, що залицяння Путіна до північнокорейського диктатора - це розумний тактичний хід. Але наскільки відчайдушним треба бути, щоб просити зброю в людини, якій ледве вдається прогодувати власний народ?", - пише Spiegel, додаючи, що "демократії Заходу, а особливо США, впродовж останніх трьох десятиліть нагадували пацієнта з маніакально-депресивним розладом".

Видання зазначає, що все одно співпраця диктатур це - альянс слабаків, на який Захід має реагувати впевнено: "є всі підстави довіряти ліберальній демократії та її здатності до самокорекції".

Нагадаємо, 5 вересня американські чиновники попереджали, що Кім Чен Ин планує відвідати росію, щоб зустрітися з путіним і обговорити можливість постачання рф додаткової зброї для її війни в Україні та іншої військової співпраці.

За даними США, в обмін на зброю Кім хоче, щоб росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів, а також продовольчу допомогу.

За попередніми даними, обидва диктатори зустрінуться у Далекосхідному федеральному університеті у Владивостоці під час Східного економічного форуму 10-13 вересня.

Зрештою у Кремлі підтвердили візит Кім Чен Ина.