Ураження підводного човна рф у Севастополі є унікальною і першою в історії подією, — Defense Express

Ураження підводного човна рф у Севастополі є унікальною і першою в історії подією, — Defense Express

Результативний удар України по кораблях Чорноморського флоту рф в окупованому Севастополі, особливо ураження підводного човна, є унікальною ситуацією, яка увійшла в історію.

Так вважає Defense Express, яке протягом 22 років висвітлює питання оборонно-промислової політики, військово-технічного співробітництва, а також політики оборони і безпеки держави.

Мова йде про виведення з ладу на більш ніж тривалий строк, чи взагалі повне знищення одразу двох кораблів - підводного човна "Ростов-на-Дону" та великого десантного корабля "Минск".

"Справа в тому, що Україна не має штатних можливостей для боротьби з підводними човнами рф. Сам по собі підводний човен є надскладною ціллю протидія яким вимагає цілого комплексу засобів, з протичовновими кораблями, літаками та вертольотами, власними підводними човнами", - підкреслює видання.

Підводний човен "Ростов-на-Дону" до української атаки

Defense Express зазначає, що в Україні немає ані сучасних кораблів, які можуть здійснювати патрулювання акваторії з метою пошуку та знищення субмарин, ані протичовнових літаків, таких як P-8 Poseidon чи хоча б P-3 Orion, ані підводної компоненти флоту.

Єдиною можливістю уразити російських підводний човен - це якраз знищити його у надводному положенні... І єдине вікно можливостей - це ураження у бухті. І якраз це й було здійснено українськими льотчиками. І це перше в історії застосування крилатих ракет для ураження підводного човна за всю історію, тим паче одразу результативне", - йдеться у статті.

Видання нагадує, що це вже не перший випадок, коли Збройні Сили України "говорять нові слова у військовій морській вправі, бо до цього вперше в історії українські військові знищили ракетний крейсер "Москва" та результативно використали морські дрони".

Нагадаємо, у Севастополі вночі, 13 вересня, пролунали вибухи, в рф заявили про ракетну атаку на суднобудівний та судноремонтний завод і підтвердили ураження двох кораблів. Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам за бойову роботу у Севастополі.