Що залишилося від Андріївки на Донбасі, яку ЗСУ відбили в росіян (ФОТО)

Що залишилося від Андріївки на Донбасі, яку в росіян відбили ЗСУ (ФОТО)

Селище Андріївка на Донеччині, яке відбили ЗСУ в російської армії, фактично не існує. Всі будинки зруйновані до фундаментів через тривалі бойові дії.

Пресофіцер третьої штурмової бригади Олександр Бородін в ефірі телемарафону розповів, що цивільних в Андріївці немає давно. Населений пункт сильно постраждав ще під час зимових атак росіян.

"Звільнена. На жаль, вона в такому стані, що я не впевнений, що там можна десь закріпити флагшток… Самої Андріївки там вже немає. Констатуймо факт: вона повністю знищена. Але як місцевість, квадрат – важлива. Це важливий крок, після якого можна робити ще кроки, щоб оточувати”, - сказав Бородін.

Він додав, що росіяни під час оборони сильно замінували цю територію, тому українські військові просувались до неї дуже обережно, щоб зберегти “максимальну кількість бійців”.

Староста Іванівського Старостинського округу Олена Данько розповіла "Суспільному", що бойові дії в Андріївці розпочалися у вересні 2022 року. Вона додала, що село "дуже маленьке, там не було власної інфраструктури та відділення пошти". За її даними, до початку повномасштабного вторгнення в Андріївці проживали 77 людей. Данько зазначила, що на момент окупації нікого з цивільних не було, вони евакуювалися в інші регіони України.

Нагадаємо, третя окрема штурмова бригада ЗСУ звільнила населений пункт Андріївка у Бахмутському районі Донецької області і заявила про знищення 72 бригади рф.

Українські бійці зазначили, що взяття та утримання населеного пункту Андріївка — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу.

Андріївка розташована між населеними пунктами Курдюмівка та Кліщіївка Донецької області, де бойові дії велися особливо інтенсивно. У Генштабі ЗСУ повідомляли, що під час контрнаступу українські війська також завдали значних втрат російським військам у сусідній Кліщіївці.