СБУ відповіла на статтю NYT про удар по Костянтинівці: "На місці виявили уламки російської ракети"

СБУ відповіла на статтю NYT про удар по Костянтинівці: "На місці виявили уламки російської ракети"

Служба безпеки України веде розслідування ракетного удару по ринку у Костянтинівці, за даними слідства саме російські окупанти обстріляли ринок з комплексу С-300.

Про це повідомляє "УП" з посиланням на пресслужбу СБУ, яка прокоментувала статтю The New York Times про те, що удар по Костянтинівці 6 вересня був "трагічним нещасним випадком", до якого призвело падіння української ракети.

"СБУ розслідує черговий воєнний злочин рф, який стосується обстрілу росіянами ринку у Костянтинівці 6 вересня цього року. Розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). За даними слідства, ворог ударив по даному цивільному об'єкту із комплексу С-300. Про це свідчать, зокрема, ідентифіковані уламки ракети, вилучені на місці трагедії", - йдеться у повідомленні.

Джерело hromadske в Силах безпеки та оборони України заявило, що автор статті NYT Томас Гіббонс-Нефф неодноразово був помічений на просуванні російських наративів і систематично готує антиукраїнські матеріали в New York Times. Його вже двічі позбавляли прескарти ЗСУ за порушення правил роботи в районах бойових дій.

Нагадаємо, американська газета The New York Times опублікувала власне розслідування ракетного удару по ринку у Костянтинівці на Донеччині, де загинули 16 людей. Видання у статті стверджує, що зібрало докази та проаналізувало їх, дійшовши висновку, що удар став результатом несправної української ракети протиповітряної оборони, випущеної з системи запуску "Бук".

Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ закликає дочекатися результатів офіційного розслідування ракетного удару по ринку міста Костянтинівка.