В ЗСУ прокоментували розслідування NYT удару по Костянтинівці, де йдеться про українську ракету

В ЗСУ прокоментували статтю NYT про причини удару по Костянтинівці

Управління стратегічних комунікацій апарату головнокомандувача ЗСУ закликає дочекатися результатів офіційного розслідування ракетного удару по ринку міста Костянтинівка Донецької області 6 вересня, який забрав життя 16 людей.

Про це заявив СтратКом ЗСУ у коментарі "УП" у відповідь на статтю NYT про те, що удар по Костянтинівці спричинила падіння української ракети, а не російський обстріл.

"Управління стратегічних комунікацій: "З метою з’ясування обставин ракетного удару, СБУ 6 вересня розпочала кримінальне провадження за ст. 438 "Порушення законів і звичаїв війни". Наразі триває офіційне розслідування. До його завершення, за законом, коментування будь-яких деталей щодо інциденту забороняється і є недоцільним", - йдеться у повідомленні

В СтратКомі зазначили, що будь-якими коментарями чи припущеннями "можуть скористатися і обов’язково скористається російські пропагандисти".

Нагадаємо, американська газета The New York Times опублікувала власне розслідування ракетного удару по ринку у Костянтинівці на Донеччині, де загинули 16 людей. Видання у статті стверджує, що зібрало докази та проаналізувало їх, дійшовши висновку, що удар став результатом несправної української ракети протиповітряної оборони, випущеної з системи запуску "Бук".